Sla navigatie over

Vlaanderen veroordeelt de anti-LGBTQI+-wetten van Hongarije

Het Vlaams Parlement veroordeelt de anti-LGBTQI+-wetten van Hongarije sterk en dit over de partijgrenzen heen. Het Vlaams Parlement dringt er ook op aan dat de Europese Commissie Hongarije in gebreke stelt omdat het land fundamentele Europese waarden niet respecteert. “Hongarije draait de klok terug en moet daar nu de gevolgen van dragen. De mensenrechten van de LGBTQI+-gemeenschap staan op de helling”, klinkt het bij Vlaams Parlementsleden Staf Aerts (Groen), Piet De Bruyn (N-VA), Orry Van de Wauwer (CD&V), Stephanie D’Hose (Open Vld) en Annick Lambrecht (Vooruit).

Na de LGBTQI+-vrije zones en het verbod op adoptie voor mensen van hetzelfde geslacht wordt in Hongarije homoseksualiteit, transseksualiteit, seksuele misdrijven en pedofilie allemaal op één hoop gegooid. Onaanvaardbaar voor het Vlaams Parlement dat dit krachtig veroordeelt over de partijgrenzen heen. De indieners roepen de verschillende regeringen van ons land op om hun klauwen te laten zien tegenover een land dat de rechten van LGBTQI+’ers beperkt. “Hongarije ondermijnt de rechten van de LGBTQI+-gemeenschap. De Vlaamse Regering moet zich achter deze krachtige veroordelingen scharen en elk diplomatiek contact hierover aangrijpen. Wat nu in Hongarije gebeurt, is onaanvaardbaar.”

Het Vlaams Parlement toonde zich eerder al een sterke voorvechter van de rechten van de
LGBTQI+-gemeenschap in Vlaanderen, Europa en de wereld. Vandaag doet ze dat met een resolutie over de partijgrenzen heen opnieuw en dit keer voor de Hongaarse gemeenschap. “De actievoerders in Hongarije moeten weten dat Vlaanderen, België en de EU aan hun kant staan en dat zij zullen vechten voor hun rechten als EU-burgers”, aldus de vijf parlementsleden.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder