Sla navigatie over

Vlaming vindt de weg naar totaalrenovatiebonus!

Wie minstens drie investeringen doet om zijn of haar woning energie-efficiënter te maken, krijgt sinds 1 januari 2017 een bonus bovenop de individuele premies. Bovenop de individuele premies ontvangen ze 1.250 euro voor investeringen in woningen, 625 euro voor appartementen. Vanaf de vierde investering komt daar nog een extra bonus bij.
De netbeheerders Eandis en Infrax betaalden de totaalrenovatiebonus vorig jaar 498 keer uit, goed voor een bedrag van 545.334 euro. Tot eind augustus stond de teller nog op 55, eind december waren er dus bijna tien keer zoveel uitbetaald. Vier vijfden van de bonussen werden uitgekeerd aan mensen die drie energiemaatregelen uitvoerden.
Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: ‘De cijfers tonen aan dat de Vlaming de weg vindt naar de totaalrenovatiebonus. Met de extra premie zorgen we ervoor dat mensen verschillende ingrepen combineren en hun huis op korte tijd veel energiezuiniger maken. Energie-efficiëntie is en blijft altijd de eerste stap. Hoe minder energie we verbruiken, hoe beter.’
 
Totaalrenovatiebonus
Aantal
Bedrag
3 maatregelen
397
€ 494.084
4 maatregelen
98
€ 48.250
5 maatregelen
3
€ 3.000
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder