Sla navigatie over

Voorstelling nieuwe volksvertegenwoordigers

Katja Gabriëls is 39 jaar en mama van Samuel en Matthis. Sinds 2007 is ze de burgemeester van het Oost-Vlaamse Berlare. De juriste werkte eerder als raadgever op de kabinetten van liberale ministers Van Mechelen, Van Hengel, Van Quickenborne en De Croo, wie ze nu opvolgt in de Kamer.    

Dirk Janssens is 51 jaar en runt zijn eigen advocatenkantoor. Hij zetelt in de Dilbeekse gemeenteraad. Als eerste opvolger op de Vlaams-Brabantse Kamerlijst vervangt Dirk Janssens minister Maggie De Block in de Kamer. 

De 38-jarige Emmily Talpe is sinds haar studies rechten in Gent al meer dan 16 jaar actief als juriste. Sedert 2008 heeft ze haar eigen juridisch kantoor in Ieper. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 was Talpe kandidaat op de Ieperse Open Vld-lijst. Ze belandde in de OCMW-raad. Bij de lokale verkiezingen van 2012 voerde Talpe de Ieperse lijst aan. Ze haalde het hoogste aantal liberale Ieperse voorkeurstemmen ooit. Bij de verkiezingen van 25 mei 2014 haalde Talpe als eerste opvolger op de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement 9.243 voorkeurstemmen. Emmily Talpe heeft twee kinderen.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder