Sla navigatie over

Vul de enquête over het deeltijds kunstonderwijs in!

Een jaar geleden bevroeg Ann Brusseel leraren uit de verschillende onderwijsniveaus naar de uitdagingen van hun beroep. De enquête werd ingevuld door maar liefst 3513 personen en was dus een groot succes. Hoewel ze uiterst veel leerde uit de bevraging, stelt Brusseel vast dat er nog veel werk aan de winkel is.

Zo blijkt ook het deeltijds kunstonderwijs (DKO) een onderwijspartner die maar al te vaak achtergesteld blijft. De huidige regelgeving mist coherentie en is erg verouderd. Volgens Ann Brusseel verdient het DKO veel beter. “Met maar liefst 175.000 leerlingen en een haast tweehonderd jaar oude traditie is een degelijke verankering in het onderwijs een absolute must.” 

Daarom werkt Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits op dit moment aan een nieuw decreet over deeltijds kunstonderwijs. Teneinde de discussie over kunstacademies en hun aanbod op een gefundeerde manier te voeren, tracht Brusseel zoveel mogelijk bronnen te raadplegen: “Aangezien de grootste expertise zich bevindt bij de mensen die er dag in dag uit mee bezig zijn, wil ik hun mening horen.”
De enquête is opgesteld voor zowel leerlingen en hun ouders, als leerkrachten en directies van het deeltijds kunstonderwijs. De vragenlijst is anoniem. Via deze link kunt u de enquête invullen.  

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder