Sla navigatie over

We hebben de beste parlementsleden

Carina Van Cauter, als een vis in het water.

8/10. Van Cauter is een compleet parlementslid, dat zich in de Kamer als een vis in het water voelt. Ze zette zichzelf op de kaart als geloofwaardig lid van de commissie Seksueel Misbruik, maar drukte vooral haar stempel als de justitiespecialiste van haar partij.

Lode Vereeck: ‘Het was wel hard werken’

8.5/10. Lode Vereeck voelt zich gevleid door zijn benoeming tot beste Vlaams parlementslid. ‘Ik vond dat mijn kiezers waar voor hun geld moesten krijgen. Als men nu van mening is dat ik dat goed heb gedaan, is dat een mooie erkenning. Helaas krijgt ernstig werk soms minder aandacht dan de fratsen van anderen.’

Vereeck is uitgegroeid tot een referentiepunt van het Vlaams Parlement. Hij heeft zich als professor gesmeten in het politieke werk en beheerst intussen alle aspecten. Hij werkt hard op dossiers met goede medewerkers, werkt een visie uit en slaagt erin die in de media te brengen.

Els Ampe, volks liberalisme in de grootstad

7.5/10. Bij de lokale verkiezingen van 2012 kwam Ampe als populairste uit de bus. Daarmee bewijst ze dat een volkse variant van het liberalisme goed gedijt in een anonieme grootstad. De van oorsprong West-Vlaamse koos tastbare onderwerpen om naar buiten te komen. Zoals de verlenging van de metro, een gedragscode voor Brusselaars, of het invoeren van 4G.

Guy Verhofstadt’s verbale capaciteiten

8/10. Veel meer dan in wetgevend werk ligt de rol van een fractieleider in het uitstippelen van de politieke lijnen. Met zijn verbale capaciteiten overschaduwde Verhofstadt de leiders van de andere fracties.

Lees hier de volledige rapporten

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder