Sla navigatie over

Wr wren de A, B en O’s?

Word jij onze held?
We zijn gemaakt van vlees en bloed. Maar elke dag hebben mensen nog extra bloed nodig om in leven te kunnen blijven. Mensen die een ongeval, bevalling of operatie hebben ondergaan, zijn afhankelijk van de hulp en goede wil van anderen. De bloedgroepen (je raadt het wel) A, B en O kunnen het verschil maken en levens redden. Word jij die held? Schrijf je nu in als donor. Want elke seconde zijn er 3000 bloedtransfusies nodig. Als je dit hebt gelezen, zijn er alweer 20 seconden voorbij en zoeken 60 000 mensen jouw hulp!

Al Benieuwd Of je je hebt ingeschreven, …

Grote vraag, klein aanbod

70% van de Belgische bevolking heeft bloed nodig. Jammer genoeg is momenteel slechts 3% donor. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te beseffen dat het tekort groot is. Specifiek zouden maar liefst 38.000 mensen zich moeten inschrijven om de kloof te dichten.

Oh, Amai Behoorlijk veel.

Waarom bloed geven?

Lijkt bloed geven een “ver-van-mijn-bed”-show? Onterecht. De kans dat jij of iemand in je omgeving vroeg of laat bloed zal nodig hebben, is groot. En met 1 zakje bloed kan je maar liefst DRIE mensen redden: Amai Ongelooflijk Bangelijk!

Behalve eeuwig respect en een bewijs van je grote hart, zijn er nog meer goede redenen om bloed te geven. Je ondergaat namelijk een bloedgroepbepaling en je bloed wordt getest. Dat is alweer een doktersbezoek uitgespaard. Ook leer je vele andere donoren kennen die net zo heldhaftig zijn als jij.

Dus: waar wacht je nog op? Lees hier of je bloed mag geven, toon je gouden hart en schrijf je in!

 

 

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder