Sla navigatie over

Irina De Knop

Irina De Knop

Mandaat
Burgemeester Lennik, lid partijbestuur

Gemeente
Lennik

Achtergrond
Politieke wetenschappen en algemeen management

De Knop studeerde af als licentiaat in de politieke wetenschappen na studies in Brussel en Leuven. Daarna behaalde ze een MBA in Algemeen Management aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Ze werkte van 2003 tot 2009 op het kabinet van Brussels minister Guy Vanhengel (Open Vld), waar ze vooral werkte aan dossiers die verband hielden met onderwijs en vorming.

Ze werd zelf politiek actief en was eerst lokaal en regionaal jongerenvoorzitter van de Open Vld. In 2006 werd ze verkozen tot gemeenteraadslid van Lennik. In 2007 werd ze er schepen en in 2011 werd ze burgemeester van Lennik als opvolgster van Willy De Waele, die ontslag nam om persoonlijke redenen. Ze was van 2006 tot 2009 ook provincieraadslid van Vlaams-Brabant.

Bij de rechtstreekse Vlaamse verkiezingen van 7 juni 2009 werd ze verkozen in de kieskring Vlaams-Brabant. Tot mei 2014 was ze Vlaams Parlementslid, maar raakte niet herkozen.

Ze is lid van de denktank Liberales. Na haar parlementaire loopbaan werd ze eveneens lid van de raad van bestuur van De Lijn en bestuurder van de Universiteit Gent.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kon De Knop burgemeester van Lennik blijven.

 

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder