Sla navigatie over

Vlaams minister Lydia Peeters investeert 600.000 euro in veilige schoolomgevingen bij 34 gemeenten

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vldinvesteert bijna 600.000 euro om 81 schoolomgevingen in 34 gemeenten veiliger te maken. Dit gebeurt via de subsidie veilige schoolomgeving. “Binnen mijn beleid vormt verkeersveiligheid een topprioriteit. Met deze subsidie kunnen we in samenwerking met lokale besturen de veiligheid in schoolomgevingen verhogen. Kinderen moeten zich op een veilige manier naar school kunnen verplaatsen en ik wil mij daar de volgende jaren blijven voor inzetten”, zegt Lydia Peeters.

Veiligheid verhogen in schoolomgevingen

In 2019 werd er al in totaal voor 1.546.708,20 miljoen euro aan 50 gemeenten een subsidie goedgekeurd, voor maar liefst 194 schoolomgevingen. Lokale besturen kunnen deze subsidie aanvragen voor projecten die door snel uitvoerbare ingrepen de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen verhogen.

Ook in 2020 zal minister Lydia Peeters met deze subsidies gemeenten ondersteunen om in schoolomgevingen maatregelen te nemen die de veiligheid van de schoolgaande jeugd in de directe omgeving van de schoolpoort ten goede komen. De middelen werden afgelopen jaar bijvoorbeeld ingezet om een schoolstraat in te richten, fiets- en voetpaden her aan te leggen, markeringen, signalisatie en straatmeubilair aan te brengen én om een fietsbeloningssysteem op te zetten.

600.000 euro voor 34 gemeenten

Minister Lydia Peeters kent 34 bijkomende gemeenten een subsidie veilige schoolomgeving toe, goed voor 600.000 euro. Hiermee wordt in 81 schoolomgevingen de verkeersveiligheid verhoogd.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder