Sla navigatie over

Aantal mobiele betalingen verdrievoudigd op jaar tijd

In 2013 waren er 1,3 miljard betalingen met debet- en kredietkaarten, een stijging met 8% in vergelijking met 2012. Sinds 2010 neemt dat aantal gemiddeld met 7,7% toe. Iets meer dan 1,1 miljard van die elektronische betalingen gebeurden met een debetkaart in 2013. De overige 10%, ongeveer 163 miljoen met een creditkaart.

Ook het digitaal betalen zit in de lift. Het aantal uitgevoerde overschrijvingen via pc banking bedroeg bijna 500 miljoen in 2014, of een groei van 3,5% tegenover 2013.  Het aantal overschrijvingen via mobiel bankieren met tablet of smartphone is kleiner maar groeit snel. Zo waren er 47,8 miljoen overschrijvingen via mobiel bankieren en dat is minder dan 10% van het aantal van klassiek internetbankieren. Maar de mobiele overschrijvingen verdrievoudigden wel op een jaar tijd (16,6 miljoen in 2013). Het aantal mobiel bankieren abonnementen is verdubbeld van 1 miljoen eind 2013 naar meer dan 2 miljoen eind 2014.

Van Quickenborne: “Hoewel cashbetalingen mogelijk moeten blijven, is het een positieve evolutie dat het aantal elektronische en digitale betalingen sterk blijft toenemen. Zowel voor het gemak van de handelaar als van de consument, de veiligheidsredenen en uiteraard ook het inperken van de zwarte economie. Deze elektronische en digitale (r)evolutie zal zich ongetwijfeld verder zetten. Het is dan ook aan de banken om de veiligheid van deze betalingssystemen blijvend te garanderen maar ook nieuwe innovaties zoals Apple-pay en digitale portefeuillebeheersystemen mogelijk te maken. De nieuwe Europese richtlijn die hierover in de steigers staat, biedt alvast een stimulerend kader waarbinnen bedrijven en startups aan de slag kunnen gaan.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder