Sla navigatie over

Barometer groene energie: alle nieuwste cijfers in één opslag

Het Vlaams Energieagentschap brengt voortaan alle recente gevalideerde cijfers over groene energie in Vlaanderen samen in een handig overzicht op www.energiesparen.be/barometer. Elk cijfer wordt aangevuld met interactieve grafieken (in verschillende formaten voor wie ze op een website of in drukwerk wenst te verwerken), ideaal dus voor wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkeling van groene energie in Vlaanderen.

Dat het belang van zonne-energie en windenergie in Vlaanderen stijgt, wist u misschien al. Maar wist u ook dat het grootste deel van de Vlaamse groene energie bio-energie is en dat we in Vlaanderen ondertussen ongeveer 61% van onze doelstelling hernieuwbare energie behalen?

Momenteel zijn 243.976 Vlaamse daken van zonnepanelen voorzien om groene stroom op te wekken en 63.268 zonneboilers zorgen voor warm water. Al 17.735 gebouwen worden verwarmd met een warmtepompinstallatie die warmte uit de lucht of de bodem recupereert. Om de evoluties te zien, kan je het icoontje aanklikken.

Minister van Energie Bart Tommelein: “Meten is weten. Voortaan kan iedereen de nieuwste cijfers rond groene energie snel terugvinden. Mensen kunnen in één oogopslag zien hoe ver we staan in het behalen van onze doelstelling 2020, hoeveel windmolens er momenteel staan in hun provincie, hoe snel het aandeel zonne- en windenergie stijgt,... 

Door de cijfers snel, open en transparant te communiceren kan wie dat wil ze makkelijk gebruiken. En zo vergroten we ook het bewustzijn bij de mensen. Het is belangrijk dat we allemaal samen meestappen in het groene energieverhaal.”

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder