Sla navigatie over

De Gucht: ‘Ten laatste volgend jaar vrijhandelsakkoord’

Tijdens de korte Amerikaans-Europese top zal woensdag verder worden onderhandeld over een akkoord dat de grootste vrijhandelszone ter wereld zou creëren. Daarmee willen de VS en Europa de economische groei en de jobcreatie aan beide zijden bevorderen.

De eurocommissaris voor Handel hoopt dat de aanwezigheid van Obama een en ander kan bespoedigen, maar wijst erop dat de president rekening moet houden met de toestand in zijn eigen land, waar op 4 november parlementsverkiezingen plaatsvinden. ‘Niemand zit op dit moment echt comfortabel in Amerika’, aldus De Gucht.

De uitvoer van met hormonen behandeld vlees uit de VS is volgens De Gucht geen punt meer. ‘De VS gaan ervan uit dat ze dergelijk vlees niet zullen mogen uitvoeren naar Europa, dit staat niet meer ter discussie.’

Heikel punt is nog wel de voedselveiligheid, die in Europa en de Verenigde Staten op een andere manier wordt ingevuld. ‘Maar ik denk dat er ten laatste volgend jaar een akkoord komt, het geostrategisch belang is te groot’, besluit De Gucht.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder