Sla navigatie over

Op onze vrijheden gaan we geen millimeter achteruit.

Het aanzetten tot haat is strafbaar en onder voormalig minister van justitie Annemie Turtelboom werd ook het aanzetten tot terrorisme strafbaar gemaakt. Dat maakte het onder meer mogelijk om Sharia 4 Belgium te veroordelen. In de strijd tegen radicalisering en Islamitische Staat hebben de veiligheidsdiensten op aangeven van Open Vld kamerlid Carina Van Cauter nu ook de mogelijkheid om de financiering en het onderhouden van terrorisme aan te pakken. Dat is de juiste werkwijze.

Saudi-Arabië
Essentieel om de problemen bij de bron aan te pakken zijn de banden tussen het salafisme en Saudi-Arabië. Dat betekent dat we onze relaties met dat land en met andere staten die extremisme financieren, moeten durven herzien. Open Vld is vragende partij om veel strenger op te treden en neemt op dat vlak initiatief in de verschillende parlementen. 

Ons samenlevingsmodel
In het debat over de vrijheid van meningsuiting is er met de huidige regelgeving al zeer veel mogelijk. Wie de vrijheid van meningsuiting totaal wil verbieden, lost niks op. Dan verdwijnt de vrijheid, niet de mening. Die zal alleen nog moeilijker te vinden zijn.  “Ons doel is een land dat vooruit gaat. Een samenleving waarin we de klok niet terugdraaien. Onze vrijheden zijn er voor iedereen, ongeacht je afkomst. Precies daarom moeten we er kordaat voor opkomen,” zo besluit Rutten. 

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder