Sla navigatie over

Minister Peeters: “Extra versterkingsritten voor schoolritten De Lijn”

Op dit moment heeft De Lijn al ingezet op de versterking van schoolritten via bijvoorbeeld inschakelen van eigen gelede bussen of bijkomende ritten door exploitanten. Maar er is meer vraag waardoor De Lijn de komende maanden een aantal versterkingsritten zal laten uitvoeren door touringcarbedrijven, dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters in de Commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement.

“De versterkingsrit met de touringcar is een exacte dubbeling en rijdt continu achter de bestaande rit (geen ander traject of andere uren). Zo willen we op bepaalde schoolritten de capaciteit verhogen. Het gaat voornamelijk over schoolritten in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen”, vertelt minister Peeters. “Ik trek hiervoor 350.000 euro extra uit. Monitoring en bijsturing zijn geen loze woorden. We stellen vast dat op bepaalde assen tijdens de piekuren meer studenten de bus nemen, wel dan handelen we er ook naar.”

Voor het nieuwe schooljaar 2024-2025 worden er nieuwe dienstregelingen uitgewerkt door netwerkplanning om de capaciteitsproblemen op een structurele manier aan te pakken. Om de kwaliteit van de dienstverlening naar de reizigers toe te verzekeren wil De Lijn de versterkingsritten vanaf 15 april 2024 operationeel inzetten.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder