Sla navigatie over

Open Vld kiest voor ambitieuze Lydia Peeters als vervanger voor Bart Tommelein

Vanaf 1 januari wordt Bart Tommelein burgemeester van Oostende. Lydia Peeters vervangt hem in de Vlaamse regering als minister van Begroting, Financiën en Energie. Sven Gatz neemt zijn functie van viceminister-president over.

Lydia Peeters studeerde rechten en werkte tot 2006 als advocaat aan de balie van Tongeren. Sinds 2001 is ze burgemeester van de stad Dilsen-Stokkem. In 2009 werd Lydia verkozen in het Vlaams parlement waar ze zetelt in de commissie leefmilieu, natuur, ruimtelijke ordening, energie en dierenwelzijn.

“Ik ben echt trots op alles wat ik in mijn stad heb kunnen realiseren. Na 18 jaar als burgemeester staat er vandaag een enthousiast team klaar waaraan ik met een gerust hart de sleutel doorgeef. Ik kijk er naar uit om mijn passie en ervaring als burgemeester en als parlementslid nu in te zetten in onze Vlaamse regering. Ik begin aan dit hoofdstuk met een heldere ambitie: ik wil een positief verschil kunnen maken in het leven van mensen.” aldus Lydia Peeters.

Gwendolyn Rutten: “Bart heeft in de Vlaamse regering uitstekend werk geleverd. De nieuwe wind die dankzij Bart door Oostende waait brengt Lydia nu naar de Vlaamse regering. Ik ken Lydia al heel lang, en ik heb haar in haar rol van burgemeester en als parlementslid altijd enorm gewaardeerd. Lydia zorgt ervoor dat dingen vooruit gaan.”

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder