Sla navigatie over

10 pv’s per dag bij NMBS voor negeren mondmaskerplicht

Gemiddeld 10 per dag. Dat is het aantal pv’s dat de politie opstelt voor het niet-dragen van mondmaskers op het openbaar vervoer bij de NMBS. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Kamerlid Marianne Verhaert (Open Vld) aan minister van Mobiliteit Gilkinet. “10 pv’s per dag: dat is een redelijk cijfer. Bovendien zien we geen stijging de afgelopen periode. Misschien is de mondmaskerplicht niet altijd even logisch, ze is wel duidelijk.”, stelt Kamerlid en mobiliteitsspecialiste Verhaert.

De mondmaskerplicht bij het spoor geldt nog steeds voor alle binnenruimtes. “Dat betekent dus zeker op de trein zelf, maar ook in de gang van een gesloten station. Op een open perron is een mondmasker dragen niet nodig. Hier primeert gelukkig het gezond verstand”, aldus Verhaert.

Tot op heden was het ook niet toegelaten het mondmasker af te zetten om te eten of te drinken. “In zijn antwoord wist de minister mij te zeggen dat het mondmasker kort mag worden afgezet om te eten/drinken. Een goede zaak, want even een slokje water tijdens een lange treinrit is soms toch welkom”, zegt Verhaert. Uit haar parlementaire vraag blijkt ook dat de treinen nog steeds extra gepoetst worden in het kader van de coronapandemie.

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder