Sla navigatie over

#Artforlife: Sven Gatz en The Crystal Ship in actie voor De Warmste Week

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en de culturele organisatie ‘The Crystal Ship’ slaan de handen in elkaar ten voordele van ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel. Samen met vijf kunstenaars verkopen ze een beperkte oplage van kunstwerken die speciaal voor deze actie gemaakt werden. De opbrengst wordt geschonken aan C.K.G. Kapoentje en Psycart vzw. Klik hier om de webshop te bezoeken.

Minister Gatz kreeg enkele maanden geleden een berichtje met een vraag van een street artist. Of de minister het zag zitten om street art eens in het zonnetje te zetten als een volwaardige kunstvorm? Dat wilde minister Gatz wel doen en hij ging op zoek naar een mooi project. Dat vond hij in een mooie samenwerking met The Crystal Ship en hij koppelde er op de koop toe een actie voor het goede doel aan vast.

Vijf artiesten werden door The Crystal Ship uitgekozen om een werk te maken: Dourone, Jaune, Nils Westergard, A Squid Called Sebastian en Oli-B. Elk kunstwerk zal op 30 stuks genummerd en gesigneerd aangeboden worden via een webshop. Dankzij de medewerking van parlementsvoorzitter Jan Peumans zullen de werken van 4 december tot en met 20 december tentoongesteld worden in de Zuilenzaal van het Vlaams Parlement.

Sven Gatz: “Ik ben heel blij dat deze samenwerking tot stand is gekomen. Er is een rijkdom aan talent aanwezig in België. Dat we het werk van deze artiesten kunnen tentoonstellen in een mooie locatie als het Vlaams Parlement en dit kunnen koppelen aan een goed doel maakt het project helemaal af.”

Bjørn Van Poucke (The Crystal Ship): “Met de verkoop van onze kunstwerken ondersteunen we kinderen en volwassen met een grote sociale en/of psychische kwetsbaarheid. Een actie die me, gezien mijn eigen dramatische en moeilijke kindertijd, nauw aan het hart ligt. Terzelfdertijd brengen we kunst op een betaalbare manier de huiskamer binnen, wat meteen de doelstelling is van The Crystal Ship: Art is for everybody!”

Jan Peumans: “Het Vlaams Parlement hecht sinds zijn oprichting veel waarde aan de promotie van de Vlaamse kunst. Onze gebouwen herbergen tal van pareltjes van bekende en minder bekende Vlaamse artiesten. Het is dan ook logisch dat wij initiatieven van jong Vlaams talent volop ondersteunen. Door hun werk tentoon te stellen, hopen wij tenslotte dat de waarde van de kunstwerken stijgt, en op die manier dragen wij met plezier ons steentje bij aan het geselecteerde goede doel.”

Informatie over de goede doelen:

C.K.G. Kapoentje:

In het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning kunnen alle gezinnen terecht voor opvoedingshulp en begeleiding aan huis. Indien nodig wordt er dagopvang of residentiële opvang aangeboden. Samen met het gezin wordt er gezocht naar een oplossing die het meest geschikt is voor het gezin. Het centrum is erkend door Kind en Gezin. Het Kapoentje is gelocaliseerd in het hart van Oostende vanwaaruit diverse projecten meehelpen in de strijd tegen armoede binnen gezinnen in de ganse kustregio.

Psycart vzw:

PsycArt vzw zet zich in voor kunstenaars met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid door in hoofdzaak hun artistieke expressie op te waarderen. Via projecten, debatten en tentoonstellingen wordt een breed publiek aangesproken in het reflecteren over kunst en kwetsbaarheid. Elke kunstenaar wordt op maat begeleid in zijn persoonlijke zoektocht naar erkenning voor zijn creaties. PsycArt vzw is een erkend “goede doel” via de Koning Boudewijnstichting.

Je kan de webshop hier bezoeken.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder