Sla navigatie over

Parlementslid Freya Saeys vraagt duidelijkheid over eventuele derde coronaprik

Als het van Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce Vaccinatie, afhangt krijgen we eind dit jaar een extra dosis van het coronavaccin. Er is echter nog steeds wetenschappelijke discussie over de noodzaak hiervan. Freya Saeys, Vlaams Parlementslid voor Open Vld, vroeg bevoegd minister Beke tijdens de plenaire vergadering om zo snel mogelijkheid duidelijkheid te geven aan de bevolking. “Ik hoop dat die er op korte termijn is. Ik krijg er alleszins enorm veel vragen over; zo ook in het vaccinatiecentrum waar ik af en toe mijn steentje bijdraag. Mensen vragen me: zal ik nog een derde keer moeten komen? Dan zeg ik hen: waarschijnlijk wel”, aldus Saeys.

De Europese Commissie sloot onlangs een nieuw contract af voor 1,8 miljard extra dosissen van het Pfizer-vaccin. Dit met het oog op een derde coronaprik. Momenteel weten we namelijk niet hoelang onze huidige vaccins ons beschermen en of deze bestand zijn tegen toekomstige varianten. Vlaams Parlementslid Freya Saeys vraagt zich af wanneer we duidelijkheid krijgen over die derde dosis: “Ik weet dat eraan wordt gewerkt, dus ik hoop echt dat de bevolking én de zorgverstrekkers op tijd zullen worden geïnformeerd.”

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke onderschreef de vragen die parlementslid Saeys stelde, maar kon er vandaag nog geen antwoord op geven: “Dit zijn zeer verstandige en belangrijke vragen. We bestuderen die met de experten en we werken aan verschillende mogelijke scenario’s. Het definitieve antwoord op die vragen kan er echter pas komen als de boostervaccins er ook effectief zijn. Dat betekent dat we na de eerste en tweede vaccinatieronde vanaf midden augustus nog verdere stappen moeten zetten om te blijven vaccineren. Hoe we dat precies gaan doen, bekijken we in een volgende fase.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder