Sla navigatie over

Alexander De Croo en Stephanie D’Hose trekken Oost-Vlaamse Open Vld-lijsten

Op het provinciaal bestuur van Open Vld Oost-Vlaanderen werden Alexander De Croo (Kamer) en Stephanie D’Hose (Vlaams) verkozen tot lijsttrekkers. Zij gaan nu aan de slag om een sterke liberale ploeg samen te stellen, gebaseerd op vernieuwing en ervaring.

Zaterdagochtend kwam het provinciaal bestuur van Open Vld Oost-Vlaanderen samen in Oudenaarde om hun lijsttrekkers voor de komende parlementsverkiezingen aan te duiden.

Alexander De Croo werd door het bestuur verkozen als lijsttrekker voor de Kamer. Stephanie D’Hose zal voor het eerst de Vlaamse lijst trekken.

Alexander De Croo: “Ik zie er enorm naar uit om samen met Stephanie te vechten voor Oost-Vlaanderen. Mijn hart ligt hier. Iedereen weet dat ik verknocht ben aan mijn streek. De voorbije jaren is dat gevoel enkel maar gegroeid. Oost-Vlaanderen heeft een bloeiend verenigingsleven. We hebben zo veel mensen met goeie ideeën en met zin voor ondernemen. Heel veel knappe bedrijven ook die ver buiten onze provincie actief zijn. En daar gaat het voor mij om: dat al die mensen de vrijheid en de kansen krijgen om hun ding te kunnen blijven doen. Met Stephanie en mezelf hebben we een goeie mix van ervaring en vernieuwing om samen te werken voor onze mooie provincie waar we beiden zo trots op zijn.”

Stephanie D’Hose: “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat onze partij aan vernieuwing moet werken. Ik ben dan ook vereerd dat onze leden mij voldoende vertrouwen om daar het gezicht van te zijn. Als jonge vrouw een lijst mogen trekken, is een hele verantwoordelijkheid. Daarom is het goed dat we ook op de ervaring van premier Alexander De Croo kunnen rekenen. Samen zullen we veel met de kiezers in gesprek moeten gaan, want ik geef toe dat onze partij het de laatste weken moeilijk had. Toch ben ik overtuigd dat we met deze ploeg vol nieuwe frisse lijsttrekkers, veel mensen van het belang van het liberalisme zullen kunnen overtuigen.”

Open Vld-voorzitter Tom Ongena: “Vernieuwing én ervaring. Dat is de rode lijn in onze lijstvorming, nu ook in Oost-Vlaanderen.”

“Alexander zal onze Kamerlijst trekken. Hij heeft zich de voorbije jaren getoond als dé geschikte persoon om ons land te leiden. Door 300.000 nieuwe jobs te creëren, onze koopkracht te beschermen, de flexi-jobs uit te breiden, goedkope en propere kernenergie te verzekeren, en ga zo maar verder. Hij is onze kopman in de nationale campagne en dus logischerwijs ook in Oost-Vlaanderen.”

“Met Stephanie komt er een nieuw gezicht aan het hoofd van de Vlaamse lijst. Iemand die zich getoond heeft als toppolitica in haar werk om de Senaat te hervormen om ons land efficiënter te maken. Maar ook als Vlaams parlementslid op thema’s zoals cultuur of als vice-voorzitter van onze partij, waar ze een onmisbare schakel is geworden.”

“Ik ben trots op dit team in Oost-Vlaanderen en ben ervan overtuigd dat zij met een ijzersterke ploeg naar de kiezer zullen trekken.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder