Sla navigatie over

De Caluwé: “Sterk testbeleid blijft cruciaal om corona te beheersen”

Het aantal nieuwe besmettingen in ons land stijgt opnieuw. Een goed testbeleid is cruciaal om die verontrustende trend een halt toe te roepen. Kamerlid Robby De Caluwé benadrukte daarom in het Parlement hoe we de epidemie moeten blijven beheersen: “Voldoende testcapaciteit, daar ook gebruik van maken, goed georganiseerde triagecentra en een smartphone-app: dat zijn de fundamenten van een sterk testbeleid.”

Voldoende testcapaciteit is cruciaal om de stijgende coronacijfers aan banden te leggen. De Caluwé is tevreden over het werk van de regering: “Er is nog steeds voldoende testcapaciteit en die wordt nog verder uitgebreid. Minister De Backer kondigde recent aan dat die zal stijgen naar 70.000 en meer per dag tegen het einde van september. Het werk dat de labo’s hiervoor verrichten is indrukwekkend en het is belangrijk dat we hen steunen. Zeker nu het aantal testen blijft toenemen.”

De Caluwé merkt ook de oproep van de huisartsen op: “Zij staan in de frontlinie en kennen momenteel een hoge werkdruk die niet meteen zal afnemen.  Minister De Block maakte het in het verleden al mogelijk dat ook thuisverpleegkundigen de testen kunnen afnemen. Nu wordt ook de weg vrijgemaakt om ook studenten geneeskunde hiervoor in te schakelen. De automatische voorschrijfcodes voor mensen die van reis terugkeren is ook een goede zaak. Maar het belangrijkste om de druk voor huisartsen te verlichten zijn goed georganiseerde triagecentra. Dit is een bevoegdheid van de gemeenschappen, maar ook de federale regering helpt hier aan de kar duwen.”

Een laatste element om corona te bestrijden is de app voor contacttracing. De Caluwé: “De app Coronalert wordt nu uitgerold voor een testgroep van 10.000 gebruikers. Vanaf 28 september zal die voor iedereen beschikbaar zijn. Ik geloof sterk in dit systeem. Het moet een extra fundament worden van ons testbeleid. Ik roep dan ook iedereen op om hier gebruik van te maken en zo samen corona te blijven terugdringen.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder