Sla navigatie over

Vandenput: “Belgische bedrijven voorbereiden op elk Brexit-scenario”

De Brexit-deal van Theresa May is weggestemd door het Britse parlement. Een no-deal lijkt dan ook steeds meer waarschijnlijk te worden. België neemt nu nodige maatregelen te nemen om zo weinig mogelijk jobs en investeringen in gevaar te brengen. “Onze regering handelt proactief om onze Belgische bedrijven voor te bereiden op de verschillende scenario’s”, zegt liberaal Kamerlid Tim Vandenput.

Heel wat Belgische bedrijven exporteren naar Groot-Brittannië. Lang niet al deze bedrijven zijn voorbereid op wat komen zal. Slechts één op vijf bedrijven heeft de nodige papieren op orde gebracht om na de Brexit verder te blijven exporteren. “Dat is een alarmerend cijfer. We moeten specifiek aandacht hebben voor onze kmo’s. Het is noodzakelijk om hier te voorzien in een vlotte begeleiding”, stelt Vandenput.

245 douaniers extra

Minister De Croo riep deze week de vertegenwoordigers van Belgische bedrijven en douane samen. Vandenput: “Het is goed dat de regering snel heeft gereageerd: 245 extra douaniers worden aangeworven en de bedrijven die naar Groot-Brittannië exporteren verkregen automatisch een douanenummer.” Een Brexit-checklist moet de Belgische bedrijven voldoende informeren op de verschillende scenario’s. “Ik ben alvast tevreden dat wij met het parlement en de regering in lopende zaken de nodige voorbereidingen kunnen treffen”, besluit Vandenput.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder