Sla navigatie over

Vriendenaandeel goedgekeurd

In de commissie Economie van het Vlaams Parlement is het vriendenaandeel goedgekeurd. Dit is een uitbreiding op de reeds bestaande win-winlening. Daarmee kunnen Vlamingen geld lenen aan KMO’s in ruil voor een fiscaal voordeel. Met dit vriendenaandeel kunnen Vlamingen voortaan ook tot maximaal 75.000 euro investeren in het kapitaal van KMO’s. Daarvoor krijgen ze een fiscaal voordeel van 2,5 procent. Als onderneming kan men zo maximaal 300.000 euro kapitaal ophalen.

Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) is tevreden met dit initiatief, dat op vraag van Open Vld in het relanceplan werd opgenomen. “Onze lokale ondernemers hebben echt nood aan meer middelen om deze moeilijke periode door te komen. Middelen krijgen via de grote massa is voor
niet-beursgenoteerde kleine bedrijven vaak zeer moeilijk. Dit vriendenaandeel is een heel laagdrempelig instrument waarmee dat wel lukt. Het kan trouwens ook een interessant instrument zijn voor coöperatieven en burgerinitiatieven. Denk maar aan bijvoorbeeld een groep buren die een vervallen theaterzaal wil ombouwen tot gemeenschapscentrum.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder