Sla navigatie over

Leysen: “Doortastend arbeidsmarktbeleid noodzakelijk”

De tweede golf brengt ook de economische crisis in een nieuwe fase. « De gezondheidscrisis is nog lang niet ten einde. Het is dan ook noodzakelijk dat wij ons wapenen om onze economie verder te moderniseren en onze relance vormgeven », zegt Kamerlid Christian Leysen.

Veel bedrijven waren na de lockdown in het voorjaar opnieuw met volle energie aan de slag. “Nu zijn de onzekerheid en terughoudendheid terug. Daarom moeten wij deze crisis aangrijpen om onze economie te moderniseren. Hierbij staat een doortastend arbeidsmarktbeleid centraal”, stelt Leysen.

In zijn tussenkomst in de plenaire zitting pleit Leysen dan ook voor tijdelijke en erg doelgerichte maatregelen voor kwetsbare mensen en sectoren, bijvoorbeeld de horeca. “Specifieke steun dus, voor wie het écht nodig heeft”, aldus Kamerlid Leysen. Hiermee volgt hij het advies van Pierre Wunsch, gouverneur van de Nationale Bank.

Het federale parlementslid benadrukte dan ook bij de minister van Werk Dermagne de hoge nood aan een grondige hervorming voor de arbeidsmarkt. “De sociale partners blonken in het verleden niet altijd uit in hun bereidheid tot hervorming. Ik hoop dat hier nu een compromis mogelijk is, in het algemeen belang”, zegt Leysen.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder