Sla navigatie over

Vernieuwing bij Antwerpse lijstvorming Open Vld: Paul Van Tigchelt trekt de Kamerlijst, Tom Ongena de Vlaamse lijst

Woensdagavond 25 oktober duidde het provinciaal bestuur van Open Vld Antwerpen haar lijsttrekkers aan voor de komende parlementsverkiezingen.

De partij trekt voluit de kaart van de vernieuwing, met 2 nieuwe lijsttrekkers: Paul Van Tigchelt voor de Kamer en Tom Ongena voor het Vlaams Parlement. Marianne Verhaert trekt mee de Vlaamse lijst vanop de tweede plaats. Bart Somers zal lijstduwer zijn op de Kamerlijst.

Paul Van Tigchelt: “Ik kijk ernaar uit om te bouwen aan een sterke Antwerpse lijst. En aan een sterk verhaal, waarin ook mijn expertise in veiligheid van waarde zal zijn. Zeker in de provincie Antwerpen, waar de aanpak van de drugsproblematiek een topprioriteit zal zijn. Een vrij en veilig land. Met die speerpunten trekken wij naar de Antwerpse kiezer. Ik heb er heel veel goesting in.”

Tom Ongena: “Ik ben vereerd dat ik van de partij het vertrouwen krijg om onze Vlaamse lijst te trekken. Samen met Marianne Verhaert zullen wij ons vol inzetten om met een sterk team naar de kiezer te trekken. Een team met nieuwe gezichten. En een team dat er is voor elke Antwerpenaar die werkt en onderneemt.”

“Ik wil ook Bart Somers bedanken. Hij is jaar en dag ons absoluut boegbeeld geweest in Antwerpen. Door zijn keuze om de lijst te duwen maakt hij plaats voor de nodige vernieuwing in onze partij.”

Marianne Verhaert: “Ik kijk ernaar uit om samen met Tom deze tandem te vormen. Samen staan we sterker en geraken we sneller vooruit!”

Bart Somers: “Ons partij zit in moeilijk vaarwater. Alleen met een nieuwe generatie sterke kandidaten zal onze partij terug kunnen groeien. Ik wil dat mee mogelijk maken. Vlaanderen heeft immers nood aan een sterke liberale partij, zeker in tijden van populisme en extremisme. Daarom ben ik kandidaat lijstduwer. Zo maak ik plaats vrij voor nieuwe  kopstukken in onze provincie en kan ik ook een nieuwe, jonge generatie kansen geven. Lijstduwer in de actuele moeilijke omstandigheden is een groot risico, maar politici zijn geen vastbenoemde ambtenaren. Niemand heeft zomaar recht op een plaats of een post. Maar samen met alle kandidaten ga ik knokken voor het behoud van onze twee zetels voor de Kamer en voor onze drie plaatsen in het Vlaams Parlement.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder